Lääkärikäynti ja seuraava leikkaus

Vierailu poliklinikalla alkaa tuntua jo tutulta kuviolta. Tosin enää ei jännitä, mikä on kiva kehitys.

Vastaanotolle saapuessani menimme heti lääkärin kanssa asiaan, eli tutkimme rintani. Lääkäri oli hyvin tyytyväinen paranemiseen ja etenkin arpien siistiyteen. Oikeaan rintaan ilmestyneistä haavoistakaan ei kuulemma tarvitse huolestua, sillä se on vain normaali ärtyneen, tikkiä hylkivän ihon reaktio. Se oli helpottavaa kuulla.

Minulle on kuulemma varattu seuraava leikkausaika helmikuulle. Tuntuu hyvältä tietää tarkka päivämäärä. On taas jotain konkreettista, mitä odottaa!

Suunnittelimme seuraavaksi yhdessä lääkärin kanssa, mitä seuraavaksi tehtäisiin. Tuntui kivalta huomata, miten paljon lääkäri kyseli myös minun mielipidettäni, eikä yksin ladellut kiveen hakattuna, kuinka tästä edettäisiin. Päädyimme keskittymään seuraavaksi vasempaan rintaan, joka on nyt pienempi kuin oikea. Eli minulle tehdään uusi rasvansiirto vasempaan rintaan kokoeron tasaamiseksi. Oikeaan puolestaan ei tällä kertaa tehdä mitään. Lääkäri tosin kysyi minulta, haluaisinko rasvansiirron myös siihen, mutta oikeastaan isommat tissit eivät kiinnosta minua niin paljon kuin symmetriset.

Kysyin lääkärin mielipidettä rintojeni ryhdikkyydestä, ja hän sanoi, että on mahdollista tehdä uusi kohottava leikkaus, jos niin toivon. Sovimme kuitenkin, että miettisimme sitä vasta sitten, kun rintojen kokoero on ensin saatu korjattua.

Katsoimme sitten mahdollisia rasvanottokohtia. Olin jouluna ja uutena vuotena ainakin omasta mielestä mässäillyt niin reilusti, että nyt olisi mistä siirtää. Mutta ei kyllä ollut. Naureskelin, että en näköjään kuitenkaan syönyt jouluna tarpeeksi, kun ei näyttänyt kiloja tarttuneen. Huoneessa ollut hoitaja huokaisi siihen perään ”että tasan ei käy onnenlahjat”, mihin me kaikki lääkäri mukaan lukien naureskelimme.

Tosiaan, muutama mahdollinen ottokohta löytyi onneksi. Ensisijaisesti rasvaa otetaan polvien sisäpuolelta, ja jos niistä ei irtoa tarpeeksi, niin siirrytään jenkkakahvoihin (tavallaan toivon, ettei polvista siksi riittäisi!) Takapuolta harkittiin myös, mutta sitten istumisesta ei tulisi kuulemma kovin mukavaa moneen viikkoon, joten ihan hyvä ettei siihen päädytty. Lääkäri naureskeli, että minua saatetaan joutua kieputtelemaan ympäri siinä leikkauspöydällä, mihin tokaisin, että eipä tuo minua haittaa, kun on taju kankaalla muutenkin.

Lopuksi sain vielä pikakertauksen ohjeista, mitä ennen leikkausta tehdään ja mihin kellonaikaan se suunnilleen tulisi olemaan. Sairaalan jonohoitaja soittaa vielä minulle 100% varman ajankohdan, samoin saan kirjeen kuten viimeksikin. Saatan joutua soittelemaan jonohoitajan perään, jos tällä viikolla soittoa ei kuulu. Koko lääkärintapaaminen vei yhteensä ehkä 15 minuuttia.

Olen innoissani taas. Tällä kertaa ei jännitä tuleva leikkaus, kun se tulee olemaan paljon pienempi ja helpompi operaatio kuin se ensimmäinen. Sairaslomaakaan en tarvitsisi kuin korkeintaan puolitoista viikkoa. Toivon, että tällä kertaa rasvaa jäisi kunnolla paikalleen.

Olisipa jo helmikuu!

6 comments

 1. Sand says:

  Oho, tosi hoikka ilmeisesti olet jos ylimääräistä rasvaa ei kropasta juurikaan löydy. Saako udella pituus/painoa tai painoindeksiä?
  Tehdäänkö tuo toinenkin leikkaus nukutuksessa vai puudutteita käyttäen?

  • Ophelia says:

   En sanoisi, että olisin erityisen hoikka. Normaalipainoinen. Kyllähän rasvaa vartalostani löytyy, mutta sen pitää olla oikeasti ylimääräistä ja oikeassa paikassa, että sitä voi käyttää. Kuulemma rasvanimussa ei oteta täysin kaikkea pois, koska naisen vartalossa kuuluu olla pieni terveellinen kerros rasvaa.

   Painoindeksini on 22,7.

   Seuraava leikkaus tehdään myös nukutuksessa.

 2. Sand says:

  Vähän ihmettelen miksi operaatio päädyttiin toteuttamaan nukutuksessa, kun eihän tuo mikään pintakirurgiaa suurempi juttu ole…vai halusitko itse nimenomaan nukutuksen?

  Jos et halua tarkkaa leikkauspäivää sanoa, niin millä viikolla seuraava toimenpide toteutuu? …tietää sitten koska kannattaa tulla seuraavan kerran blogia katsastamaan :). Tiedätkö määriä paljonko rasvaa otetaan tulevalla kerralla tai paljonko sitä viimeksi siirrettiin?

  • Ophelia says:

   Itse en nukutusta pyytänyt, vaan se ihan automaattisesti tehtiin. Syitä en tiedä, ehkä lähinnä siksi, että minun olisi helpompi olla?

   Nyt on toinen operaatio jo tehty. Rasvaa siirrettiin tällä kertaa 2 dl, aikaisemmasta kerrasta en määriä nyt muista. Ja anteeksi myöhäinen vastaus, blogin säännöllinen katsasteleminen on hiukan jäänyt nyt, kun suurimmat operaatiot on tehty 🙂

 3. Sand says:

  Voi että, toivottavasti päivittelet uusia kuvia pian! Ja toivon mukaan tehty operaatio nukutuksineen meni hyvin.

  Kuulostaa ihan hyvältä tuo 2dl, tasoittuiko kokoero? Entä oletko itse tyytyväinen lopputulokseen vai onko luvassa vielä jotain toimenpiteitä?

  • Ophelia says:

   Juu kyllä uusia kuvia tulee pian!

   Operaatio meni hyvin, kirjoittelen tässä ihan omaa päivitystä sille. Mutta kokoero on tällä hetkellä tasaantunut, kunhan rasva vain nyt pysyisi paikallaan. Tarpeen mukaan katsotaan lääkärin kanssa tuleeko vielä lisää leikkauksia.

Vastaa

+ 29 = 33