Toinen leikkaus

Viime viikolla oli toinen leikkaus, ja olen päässyt siitä nyt hyvin toipumaan. Tällä kertaa pelkästään reisistäni otettiin rasvaa; yhteensä noin kaksi desiä siirrettiin vasempaan rintaan. Rinnat ovat nyt kooltaan symmetriset. Tai no, vasen on hiukan isompi, mutta se on ehkä ihan hyvä vaan, koska rasvaa jonkin verran lähtee aina siirtojen jälkeen. Toivon, että tällä kertaa siirretty rasva oikeasti pysyy paikallaan! Rinnat eivät muodoltaan ole symmetriset, sillä vasen rinta on nyt ”pinkeä” ja hiukan kohommalla, kun taas oikea on veltomman oloinen. Mutta nyt on liian aikaista sanoa, millaiseksi tuo vasen tuosta kehkeytyy. Ensimmäisenkin leikkauksen rintani olivat sellaiset pinkeämmät, mutta ajan myötä löysentyivät (paremman sanan puutteessa), joten mielenkiinnolla seuraan, miten tilanne tästä etenee.

Lääkäri oli tyytyväinen tulokseen, ja minulla on hänen kanssaan seuraava tapaaminen jo huhtikuun alussa! Sitten katsotaan tilanteen mukaan taas, miten edetään. Itse tosiaan ehkä toivoisin vielä rintojen kohotusta, varsikin, jos sattuisi käymään niin, että vasen rinta jää ryhdikkäämmäksi. Toisaalta sain myös lääkärin puheiden perusteella käsityksen, että hän haluaisi poistaa vasemmasta rinnastani yhden isomman luomen varuiksi. No, näitä asioita voimme pohtia sitten seuraavassa tapaamisessa.

Olen katsellut reisiäni siirron jälkeen ja onhan vielä aikaista tehdä johtopäätöksiä, mutta tällä hetkellä ne näyttävät omaan silmään epätasaisilta rasvanottokohtien suhteen. ”Aaltoisilta”. Toivon tilanteen tasautuvat ajan kanssa, mutta saa nähdä. Ainakaan jalkoihin ei tullut uusia arpia, vaan niitä vanhoja käytettiin uudelleen rasvanottokohtina.

Oloni on huomattavasti parempi kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen, mutta olihan operaatiokin tällä kertaa pienempi. Sairaalassa yö meni kivuitta, en joutunut edes pyytämään lääkettä heräämön jälkeen kertaakaan. Pystyin lähes heti liikkumaan varovaisesti. Jotenkin myös tällä kertaa henkilökunnasta jäi paljon miellyttävämpi olo, kaikki tuntuivat paljon mukavammilta ja huolehtivaisemmilta kuin ensimmäisellä leikkauskerralla.

Nyt sitten on taas edessä tukihousujen käyttö 3 viikkoa, mutta ainakin tällä kertaa sain uudet, jotka eivät ole haaroista avonaiset 😀 Rinta täytyy myös pitää lämpimänä ja painavien tavaroiden nostelua tai yleisesti itsensä rasittamista on vältettävä. Sama rumba kuin viimeksikin. Laitan kuvia sitten, kun hiukan aikaa on kulunut ja näen, miten keho on toipunut leikkauksesta.

Itselleni tulee vielä tässä miettiessä mieleen, että tähän korjausprojektiin lähtiessä täytyy olla kyllä hyvä kärsivällisyys ja rautaiset hermot. Asiat tapahtuvat pikkuhiljaa, ja on osattava hyväksyä se, että jokin asia itsessään on ”kesken”. Se on ehkä itselleni ollut haastavaa välillä, kun jään pähkäilemään ”jääkö tämä nyt tälläiseksi” tai ”tämä on nyt tämän näköinen, hui kamalaa”. Olen aika kärsimätön ihminen. Mutta pienin askelin menen eteenpäin, eikä saa unohtaa, sitä mitä on jo saavuttanut. Jokainen muutos on askel poispäin tubulaarisista rinnoista.

7 comments

 1. tubuhubujalubu says:

  Heippa,

  Tehtiinkö sun leikkaukset Töölössä? Mun mielestä siellä ainakin oli tosi mukava henkilökunta. Mulle siis vastaava toimenpide tehtiin siellä. Tosin rasvaa siirrettiin vaan kerran, vaikkei sitä paljoa jäänytkään, mutta kuulemma ei ole resursseja useampiin siirtoihin.

  Mun mielestä sun rinnat näytti jo ihan normaaleilta ja tosi hyviltä noissa kuvissa alla ja varsinkin nyt jos kokoero on kanssa korjattu, myöskin paljon paremmilta kuin mun koko lopputulos, joten en oikein tajua miksi olisivat vieläkin ”keskeneräiset” paranemisen jälkeen??

  Olisi kiva myös nähdä kuvia reisistä ihan vertailun vuoksikin. Minultakin rasva otettiin reisistä ja jonkinverran epätasaisuutta jäi ja pienet arvet, jotka toivottavasti haalistuu näkymättömiksi.

  Kiva blogi, aiheesta kun löytyy tosi vähän tietoa netistä.

  • Ophelia says:

   Heippa!

   Kyllä, Töölössä molemmat leikkaukseni tehtiin ja ihan tyytyväinen olen saamaani hoitoon siellä. Huippuhenkilökuntaa! Aika jännä ettet saanut uusia siirtoja. Itselleni oli ainakin heti alusta asti sanottu, ettei vain yksi riitä.

   Kiitoksia kommentistasi! Minulla on taipumusta liialliseen itsekriittisyyteen, ja on helpottavaa kuulla, että jonkun mielestä rintani ovat nyt jo hyvännäköiset.

   Ja juu voisin vaikka ottaakin kuvia myös reisistä. Saan pian ottaa haavateipit pois niin silloin ajattelin kuvia ottaa..

   Itse huomasin saman, eli miten vähän tästä aiheesta löytyy tietoa tai muiden ihmisten kokemuksia. Siksi halusinkin itse jakaa oman kokemukseni.

  • Ophelia says:

   Heippa!

   Anteeksi, etten ole tarkastellut sähköpostia nyt kovin säännöllisesti. Yksityiselämässä on sattunut kaikenlaista ja ajatukset ovat olleet muualla. Mutta menen nyt lukemaan viestin 🙂

 2. tubuhubujalubu says:

  Mullekin annettiin aluksi ymmärtää että siirtoja tullaan tekemään vähintään toinen, joista jälkimmäinen paikallispuututuksessa, joten hieman yllätyksenä tuli ettei siirtoa tehtäisikään…hieman ehkä kyseenalaista että saman sairaalan sisällä käytäntö näköjään on näinkin eri.

  Hienoa että kirjoittelet aiheesta (oiva vertaistuki) ja toivottavasti lisäilet uusia kuvia blogiisi tilanteen edistymisestä mahdollisimman pian :). Pikaista paranemista!

 3. hehhee says:

  Moikka. Kyselisin sulta, että puhuttiinko sulle pelkästään nännien korjauksen hintaa, tai paljon sen osuus oli tuosta summasta? Muistuttivatko rintasi yhtään normaaleja, ennen kuin olit laihtunut?
  Yritän tässä googletella ja en tiedä yhtään mistä löytäis tietoa, ja oon sun kanssa ihan samaa mieltä, että tällasista asioista pitäis enemmän puhua kouluissa ja muissa 🙁 Ihan harmittaa, kun omatkin rinnat on semmoset, ettei näillä uskalla mennä uimahalliin tai kuntosalin saunaan.
  En tiedä ovatko rintani tubulaariset. Voi olla että johtuu mitoistanikin, että muistuttavat normaalia, tosin nännin alapuolella on huomattavasti vähemmän rasvaa. Muoto on todella ketunnokkamainen. Nännit ovat ihan valtavan isot, ja haluaisin niihin jonkunlaista korjausleikkausta, mutta missään ei näy hintoja, tai että onko tämmönen erillinen pelkkä nännien pienennys mahdollista 😀

  • Ophelia says:

   Tervehdys!

   En tiedä pelkän nännien korjausten/pienennysten hintaa, tai sitä, mikä niiden osuus oli koko leikkaukseni kustannuksista.

   Jo ennen laihtumistani rintani olivat riiput, mutta kuppikokoa tai kahta isommat. Nännipihat olivat myös aina valtavat.

   Voithan varata ajan vaikka gynekologille ja käydä kysymässä lausuntaa rinnoistasi? Aina kannattaa yrittää, varsinkin jos asia häiritsee sinua 🙂

Vastaa

46 + = 56