Lääkärillä taas

Tänään minulla oli lääkärin kontrolliaika. Rasvaa oli säilynyt paremmin kuin ensimmäisessä leikkauksessa, mutta alan huomata taas kokoeroa. Lääkäri kysyi minulta, miten haluaisin tästä edetä. Kerroin, että toivoisin vielä oikeaan rintaan kohotusta. Lääkärille tämä kävi, ja hän myös otti puheeksi sen, että voisimme pienentää nännipihoja taas, koska ne ovat venyneet hiukan takaisin entistä kokoa päin. Olin tästä hyvin iloinen, koska olen itsekseni haaveillut pienemmistä nännipihoista. Jos oikeaa rintaa lähdetään kohottamaan, sitä varten minulle täytyisi tehdä taas uusi haava rinnan alle, mistä ihoa kiristettäisiin. Tämä jäi minua mietityttämään. En ole varma kummat haluan: symmetriset ja ryhdikkäät, mutta enemmän arvelliset, vai hiukan epäsymmetriset ja roikkuvammat rinnat. Tätä täytyy miettiä. Rasvaa ei kuitenkaan seuraavassa leikkauksessa siirretä enää.

Tissit tällä hetkellä.

Tissit tällä hetkellä.

Kysyin myös reisistäni, jotka omasta mielestäni ovat jääneet hiukan epätasaisiksi viime rasvansiirrosta. Lääkäri vakuutteli, että ajan myötä ero tulisi tasaantumaan. Se oli mukavaa ja helpottavaa kuulla. Vaikka eihän sitä eroa ulkopuolinen oikeastaan näe kunnolla.

Kuvaa reisistä.

Kuvaa reisistä.

Minut on siis nyt laitettu taas leikkausjonoon, ja todennäköisesti ajan saan loppukesästä tai alkusyksystä. Minulle tuo sopii oikein hyvin, sillä olisi kurjaa olla kesällä toipilaana. Isompi leikkaus totta kai jännittää, mutta olen mielessäni päättänyt, että oli lopputulos mikä hyvänsä, se tulee olemaan se, mihin aion olla tyytyväinen. Ellei toki jotain todella merkittävää virhettä jää tisseihin, mitä kyllä epäilen. Olen omasta mielestäni käynyt tarpeeksi monta leikkausta siinä vaiheessa. Eipä tässä siis muuta, kuin kesän loppua odottelemaan.

P.S. Ajattelin kirjoittaa kysymyksiä ja vastauksia tyylisen jutun seuraavaksi. Kommentteihin voi siis laittaa asioita, joihin kiinnostaisi saada vastaus minulta 🙂

13 comments

 1. Linni says:

  Moikka! Kiitos blogistasi 🙂 Olen lukenut tätä suurella mielenkiinnolla, koska minulla on myös ollut tubulaariset rinnat, jotka korjattiin implanteilla v. 2005. Kuukauden päästä menen poistattamaan implantit, koska ne eivät ole tuntuneet omilta enää pitkään aikaan ja poiston yhteydessä tehdään rasvansiirto rintoihin, ottokohtana myös reidet. Myös nännipihoja pienennetään. Tästä blogista on ollut valtavasti apua omaan leikkaukseen valmistautuessa, enää ei pelota niin paljon ne kivutkaan sen jälkeen kun oon tätä lukenut. Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti seuraava leikkaus menee tosi hyvin! 🙂

  • Ophelia says:

   Hei, kiitos kommentistasi! Ihana kuulla, että blogistani on ollut apua. Toivon myös, että leikkauksesi menee hyvin 🙂 Saanko udella, miksi implantit eivät enää tunnu omilta?

 2. Sand says:

  Huh, aika iso operaatio sittenkin vielä edessäpäin jos nännipihojen pienentämisen lisäksi päädyt vielä toisen rinnan kohotukseenkin.
  Ja todettakoon ettei sitä mainitsemaasi reisien muhkuraisuutta kyllä ulkopuolisen silmä huomaa.
  Tuliko reisiin ottokohtia yhteensä enemmän kuin yksi per jalka? ja missä ne sijaitsevat?
  Entä onko rasvaimusta aiheutunut arpi erinlainen vatsassa verrattuna reiteen?
  Ja vielä lopuksi sori jos tyhmä kysymys, mutta jäi hieman epäselväksi tulisiko mahdollinen kohotusarpi rintapoimun alle vai pystysuuntaan nännistä alas?

  • Ophelia says:

   Joo, onhan tuo taas isompi leikkaus, vaikkakin varmasti tarpeellinen parhaan lopputuloksen saamiseksi.

   Kiitos, ihana kuulla, ettei reisien ”epätasaisuus” näy. Taitaa olla ne epätasaisuudet omassa päässäni 😀

   Reisissä käytettiin samaa ottokohtaa molemmissa imuissa. Eli vain yksi arpi löytyy per jalka. Arvet ovat myös samanlaiset niin mahassa kuin reisissä.

   Itselleni jäi käsitys, että uusi kohotusarpi olisi pystysuunnassa nännistä alas. Se hiukan jännittää. Mietin kuinka iso ja näkyvä arpi siitä tulee jäämään.

 3. Silja says:

  Heippa!

  Laitoin sulle sähköpostia pääsiäisen aikaan ”tubupohdinnoista#. Tulikohan viesti perille? Toivottavasti vastailet, kun kerkeät 🙂

 4. Caro says:

  Mun kysymykset liittyy vatsan rasvaimuun. Ensinnäkin oisiko mitenkään mahdollista nähdä vielä kuvaa vatsaan jääneistä arvista? ja koitko että rasvaimusta ko. alueella oli näkyvää muutosta havaittavissa operaation jälkeen?

 5. Linni says:

  Heippa!
  Aikoinaan kun implantit laitettiin, olisin halunnut oikeastaan implantin vain oikeaan eli pienempään rintaani. Kirurgi puhui minut ympäri ja perusteli että rinnat ikääntyvät eri tavoin jos vain toiseen tulisi täytettä, joten pistettiin molempiin. Tuolloin rasvansiirtoja ei varmaan juurikaan tehty rintoihin, itse en ainakaan sellaisesta vaihtoehdosta tiennyt eikä kirurgikaan siitä maininnut mitään, joten implantit tuli.. Jos rasvansiirto olisi ollut silloin mahdollisuus, en olisi miettinyt kahta kertaa. Auttoivathan implantit toki hyväksymään omaa kehoa silloin aikanaan, mutta muistan miettineeni jo n. 4 vuotta sitten, että kun minulla on varaa, menen kyllä leikkaamaan ne pois! 😀 Implanteista on mulle aiheutunut ajoittaista vihlontaa, särkyä ja ne tuntuvat epämukavan kiinteiltä, kapseloitumistakin on. Tunnen niiden reunat selvästi ja häiritsevästi ja mielestäni ne eivät vain näytä luonnollisilta varsinkin jos käsivarret nostaa ylös. Sen takia haluan näistä eroon ja saada tilalle vaikka vähän pienemmät ja epäsymmetrisemmät luomut, ettei mun tarvi enää koskaan tulevaisuudessa miettiä mitään implanttien uusimista. Nyt kun en oo ihan teini enää niin on osannut alkaa arvostaa terveyttänsä yli ulkonäön 🙂

  • Dina says:

   Linni:
   Tehtiinkö sinulle aikoinaan tuo korjaus julkisella vai yksityisellä? Entä nyt tuleva poisto ja korjaus?
   Kyselen koska itselläni vastaavanlainen tilanne ja siksi kovasti kiinnostaa. Tee ihmeessä vaikka oma blogi jos siltä yhtään tuntuu. Täällä olisi ainakin yksi lukija ;).

 6. minella says:

  Hei! Kiitos teksteistäsi! Hyvältä näyttää nyt jo! Toivottavasti jaksat päivitellä jatkossakin.. Minua kiinnostaa rasva siirron pysyvyys, siitä ei tuoreita kokemuksia netistä löydy. Itselle tehty toinen rasva siirto kk sitte, ja hyvin tuntuisi jäävän pysymään, tosin toiseen vähän paremmin kuin toiseen, eli kokoeroa jäänee vähän.

 7. Linni says:

  Dina: Aikoinaan korjaus tehtiin yksityisellä, mutta sain toimenpiteeseen omalta vakuutusyhtiöltä maksusitoumuksen joten en joutunut maksamaan muuta kuin sairaalayön hinnan. Nytkin olen menossa yksityiselle. Kirurgi kirjoitti lauselman vakuutusta varten niin katsotaan ja toivotaan jos sieltä saisi taas maksusitoumuksen, muuten lysti maksaan 10 000e eli ei ihan halpa juttu ole. Halusin kuitenkin mennä leikattavaksi juuri yhdelle ja tietylle kirurgille, josta olen lukenut niin paljon hyvää ja joka on erikoistunut rasvansiirtoihin ja on tehnyt paljon tällaisia minunkaltaisiani tapauksia. 🙂

Vastaa

13 + = 16